Facebook’u Türkiye’de aktif olarak kullanan kaç kişi var? Bunları kaçı erkek, kaçı kadın? Facebook’ta neler yapıyorlar? Hangi sayfaları takip ediyor, en çok hangi sayfalar ile etkileşime geçiyorlar? Hiç merak ettiniz mi? Gelin, bugün birlikte 2017 Facebook Türkiye istatistiklerine göz atarak Türk insanın Facebook’ta neler yaptığına bir bakalım.
Aşağıda belirttiğim istatistikler daha öncede Facebook hedef kitle belirleme yazımda da belirttiğim “Hedef Kitle İstatistikleri” aracından alınmıştır. Dilerseniz bu istatistikleri çalışmalarınızda, dilerseniz reklamlarınızda size yol göstermesi için kullanabilir, Türkiye’de Facebook kullanan kişilerin davranışları ve özellikleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
# Aşağıda verilen Facebook Türkiye istatistiklerinin tümü 18-65 yaş aralığını kapsamaktadır. # İstatistiklerin güncel alınma tarihi 8 Nisan 2017‘dir. Zaman içerisinde değişiklik gösterebilir.Facebook’u Türkiye’de kaç kişi kullanıyor?
1- Türkiye’de 18 yaş üstü Facebook’u kullanan aylık ortalama kişi sayısı 40-45 milyon. 2- Facebook’u kullanan kişilerin %36’sı Kadın, %64’ü Erkek. 3- Facebook’u kullanan kişilerin yaş aralıklarına göre dağılımı ise şu şekilde:18-24 Yaş: %30-31
25-34 Yaş: %32-33
35-44 Yaş: %21-22
45-54 Yaş: %11-12
55-64 Yaş: %5
Türkiye’de en çok beğenilen Facebook sayfaları hangileri?
4- Türkiye’de en çok beğenilen ilk 10 Facebook sayfası şu şekilde:*Bu istatistik SocialBakers’dan alınmıştır.
5- Facebook’un Türkiye’de en çok kullanıldığı 5 il ve toplam kullanıcı sayısına oranları şu şekilde:- İstanbul: %27
- Ankara: %9
- İzmir: %6
- Bursa: %4
- Antalya: %4
- Beğenilen sayfa sayısı: 2
- Yorum sayısı: 4
- Beğenilen gönderi sayısı: 19
- Paylaşılan gönderi sayısı: 1
- Alınan promosyonlar: 1
- Tıklanan reklamlar: 14
- Bilgisayar: %13
- iPhone: %13
- iPad: %0.1
- Android: %66
- Mobil İnternet: %8
- Klasik Cep Telefonu: %0.4
Türkçe: %93
Arapça: %4 ( Son 1 senede %3 artış )
İngilizce: %1.6
Rusça: %0.2
Almanca: %0.1
Fransızca: %0.1
11- Türk Facebook kullanıcılarının %53‘ünü evli kişiler oluşturuyor. İlişki durumu ile ilgili diğer oranlar ise şu şekilde:- İlişkisi Yok: %36
- İlişkisi Var: %8
- Nişanlı: %3
- Üniversite okuyan veya üniversite mezunu: %67
- Lise okuyan veya lise mezunu: %29
- Yüksek lisans: %3
*Eğitim düzeylerini belirtmeyen kişiler bu istatistiklere dahil değildir.
13- Türk Facebook kullanıcıların Nisan 2017 itibari ile çalıştıkları sektörler ve toplam kullanıcı sayısına oranları ise şu şekilde: 14- Facebook’ta Türk kadın kullanıcıların en çok etkileşime girdiği sayfa “Nefis Yemek Tarifleri” iken, erkeklerin en çok etkileşime girdiği sayfa “101 YüzBir Okey Plus“. Kadın ve erkeklerin en çok etkileşime girdiği sayfalar ise şu şekilde: 15- Facebook kullanıcısı Türk kadınların en çok etkileşime girdiği ve tıkladığı içerik türleri yemek tarifleri, alışveriş siteleri ve butikler iken, Türk erkeklerin en çok etkileşime girdiği ve tıkladığı içerik türleri spor ve siyaset olarak karşımıza çıkıyor. NOT: Yukarıda verilen istatistiklerin tümü 2017 Nisan ayına ait güncel verilerdir. Daha spesifik bir çalışma için Facebook Reklam Yöneticisi panelinden Hedef Kitle İstatistikleri bölümünü kullanabilirsiniz.Facebook Türkiye İstatistikleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular:
-Facebook’u Türkiyede Kaç Kişi Kullanıyor?
Türkiye’de 18 yaş üstü Facebook’u kullanan aylık ortalama kişi sayısı 40-45 milyon.
-Facbook’ta Kadınların ve Erkeklerin En Çok Beğendiği Sayfa Türleri Nelerdir?
Facebook kullanıcısı Türk kadınların en çok etkileşime girdiği ve tıkladığı içerik türleri yemek tarifleri, alışveriş siteleri ve butikler iken, Türk erkeklerin en çok etkileşime girdiği ve tıkladığı içerik türleri spor ve siyaset olarak karşımıza çıkıyor.
4 Comments
en çok beğenilen sayfa galatasaray (:
Facebook cok buyuk fakat ileriye donuk git gide ilginin azaldıgını dusunuyorum ama paylaşım cok guzel teşekkürler.
facebook türkiyede cok yaygın kullanılan bir sosyal medya aracı ama instagram vb.sosyal medya araçları facebookun kalitesini sanki biraz düşürdü diye düşünüyorum…
Teknolojiler artık insanın kafasını bulandırıyor. Bu birazda insanları şıpsevdi yapıyor belki. Umarım çözülür bu sorunlar. Elinize sağlık